Dünyanın En Tehlikeli Şehirleri Hangileridir?

Yaşam27.05.2023 11:00:50

Dünyanın En Tehlikeli Şehirleri Hangileridir?

Gezmek ve yeni yerler görmek birçok kişi için büyük bir tutku olabilmektedir; fakat bazı yerler vardır ki; oraları değil gidip görmek, çevresinden bile geçmek tehlike teşkil edebilmektedir. İşte dünyanın en tehlikeli şehirleri:

1. Kolombiya - Cali

Cali, Kolombiya'nın ikinci büyük şehri olarak bilinmektedir. Cali'nin en önemli özelliği ise burada ortalama 100 bin kişi başına 64,27 cinayet işlenmesidir. Bu nedenle Cali'ye gidecek kişilere temkinli olmaları ve bir rehber eşliğinde gezmeleri önerilmektedir.

2. Guatemala

Karayipler'in lokasyon açısından en popüler yeri Guatemala olarak bilinmektedir; ancak Guatemala'nın popülerliği sadece lokasyonu ile sınırlı değildir. Şehir aynı zamanda suç oranı açısından da popülerliğini sürdürmektedir. Özellikle bölgedeki uyuşturucu çeteleri ve rüşvetçiler buranın tehlike oranını ciddi ölçüde arttırabilmektedir. Guatemala'daki suçlular öyle güçlüdür ki; şehirdeki polisler bile suçlulara karşı güçsüz düşmektedir. Eğer mecbur değilseniz, Guatemala'dan uzak durmanız önerilmektedir.

3. San Pedro Sula – Honduras

San Pedro Sula'da uyuşturucu kullanımı bir hayli yüksektir. Ayrıca buraya gelen turistler sık sık hırsızlık durumu ile karşı karşıya kalabilmektedir. Şehir sadece suç oranı ile değil şiddet oranı ile de kesinlikle en tehlikeli şehirler arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Bu nedenle San Pedro Sula'ya şehri iyi tanıyan biri ile gitmeniz gerekmektedir.

4. Rio de Janeiro - Brezilya

Suç oranı yüksek şehirler arasında Rio de Janerio da hatırı sayılır bir yere sahiptir. Dünyadaki en yüksek tecavüz oranları burada görülmektedir. Her ne kadar olimpiyatlar bölgede yapılmış olsa da burası hem güvenilmez, hem de tehlikeli olarak bilinmektedir.

5. Caracas – Venezuela

Caracas, pek çok açıdan tehlikeli bir şehirdir. Uyuşturucu kaçaklığı, polislerin görevlerini yerine getirmemesi, yolsuzluk gibi çok sayıda ciddi sorun bizzat Caracas'ta görülmektedir. Ayrıca şehir, ekonomik açıdan ciddi dezavantajlara sahiptir. Caracas'a gitmeden önce çok dikkatli olmanız, değerli eşyalarınızı özenli bir şekilde saklamanız gerekmektedir.

Güvenli Seyahat İçin İpuçları

Seyahat ettiğiniz yer neresi olursa olsun güvenliğiniz açısından kesinlikle bazı önlemler almanız gerekmektedir. Bu nedenle seyahate çıkmadan önce gideceğiniz şehri çok iyi bir şekilde araştırmanız büyük önem taşır. Gideceğiniz yer öncesinde muayene olmanız, en önemli seyahat ipuçları arasında yer alır. Sağlığınızın, uzun yola çıkmaya uygun olup olmadığını bilmeniz güvenli seyahat edebilmeniz açısından mühimdir. Eğer kullandığınız bir ilaç varsa, gümrükte sorun olmaması adına doktor reçetenizi güvenlik görevlisine göstermeniz gerekmektedir. Bunların yanı sıra, telefonunuzun gittiğiniz yerde kapsama alanında olup olmadığını da bilmelisiniz. Bu sayede herhangi bir iletişim sorunu ile karşılaşma olasılığınız ortadan kalkacaktır.

Ayrıca sigorta yaptırmanız, güvenli seyahat edebilmenizi, maddi ve manevi açıdan önlem alabilmenizi sağlamaktadır. Bereket Sigorta 1995 yılından beri, birçok alanda sigorta yaptırabileceğiniz önemli bir firmadır. Dünyanın neresine giderseniz gidin; hem eşyalarınızı hem de sizi güvence altına alır ve bu sayede de huzurlu bir şekilde seyahat edebilmenizi sağlamaktadır. Teknolojiyi oldukça etkin şekilde kullanabilen Bereket Sigorta ile yolculuğunuz süresince gezmekten başka hiçbir şeyi düşünmenize gerek kalmayacaktır.

 

 

En çok Okunan Haberler

DUYURU

Bereket Sigorta & Bereket Emeklilik ve Hayat A.Ş 2023 Yılı Genel Kurul İlanı

Devamını Oku