Ev ve İş Yeri Sigortası Nedir? - Bereket Sigorta ve Emeklilik

Sigorta23.11.2022 13:41:43
Yangın Sigortası 
Özellikle ülkemizde yaptırılan sigortaların büyük bir kısmı kasko ve trafikle ilgili olsa da yangın ev ve iş yerleri için büyük bir risk oluşturuyor. Doğrudan maddi zarara uğratan yangının etkilerini minimuma indirebilmek için yangın sigortasıyla ilgili merak ettiklerinizi buradan inceleyebilir, Bereket Sigorta teminatları ile ev ve iş yerlerinizi koruma altına alabilirsiniz.

Yangın Sigortası Nedir?
Yangın, yıldırım ve infilak gibi durumların ev ve iş yerlerinde yarattığı maddi hasarlara karşı yaptırılan sigorta yangın sigortasıdır. Özel ya da ticari amaçla kullandığınız her türlü bina ve muhteviyatı için bu sigortadan yararlanabilirsiniz.
Çıkan yangını söndürmek için kullanılan su ve kimyasalların neden olduğu hasarlar da yine yangın sigortası kapsamında değerlendiriliyor.

Neden Yangın Sigortası Yaptırmalısınız?
Günümüzde sigorta dendiği zaman akla ilk olarak trafik ve kasko gibi sigortalar gelse de yangın nedeniyle binalarda oluşacak hasarların da göz önünde bulundurulması gerekiyor. Yangının yanı sıra infilak ve yıldırım gibi olumsuz durumlarda oluşacak duman ve buharların yaratacağı hasarlara karşı da önlem almakta fayda var. İşte, yangın sigortasıyla ev ve iş yerlerinizi tüm bu olumsuz durumlara karşı koruma altına alabilirsiniz.

Yangın sigortasıyla birlikte yalnızca ev ve ticari iş yerlerinizi değil içinde bulunan eşyaları da koruyabilirsiniz. Bereket Sigorta'nın farklı durumları düşünerek hazırladığı teminatların yanı sıra istediğiniz ek teminatları da poliçenize ekleyebilir, her türlü olumsuz duruma karşı hazırlıklı olabilirsiniz.

Kimler Yangın Sigortası Yaptırabilir?
Ev ve iş yerlerini yangın ve yangın nedeniyle oluşacak hasarlardan korumak isteyen herkes yangın sigortası yaptırabiliyor. Özel okullar ve devlet okulları, her türlü otel, konaklama tesisi ve tatil köyü, eczaneler, akaryakıt istasyonları, her türlü ticari işletme, KOBİ’ler yangın sigortası yaptırarak kapsamlı bir güvenlik önlemi alabiliyor.

Yangın Sigortası Teminatları
Sigorta yaptırılan ev ve iş yerine göre poliçe kapsamına alınan teminat ve ek teminatlar değişiklik gösteriyor. Bununla birlikte yangın ve iş yeri paket teminatı kapsamına alınan bazı durumlar her poliçede yer alıyor. Siz de bu teminatları inceleyerek binanızı ve demirbaşlarınızı koruyabilir, seçtiğiniz ek teminatlarla poliçenizi genişletebilirsiniz.

Ana Teminatlar
Yangın
Yangın, yıldırım ve infilak gibi nedenlerle binalarda ortaya çıkan hasarlar güvence altına alınıyor.

Dahili Su
Sigorta kapsamına alınan binalarda su borularının ya da su depolarının zarar görmesi ile çeşitli hasarlar meydana gelebiliyor. Yağmur ve kar sularının bina içine girerek yarattığı hasarlar ve donma gibi nedenlerle tesisatta oluşan zararlar da dahili su teminatı kapsamında değerlendiriliyor.

Kar Ağırlığı
Yoğun kar yağışının ardından çatıda biriken kar yığınları binaya zarar verebiliyor. Bu hasarlar da yangın sigortası ana teminatları arasında bulunuyor.

Duman
Yangın nedeniyle oluşan buhar ve dumanın yarattığı tüm hasarlar poliçeniz teminatları arasında yer alıyor.

Ek Teminatlar
Ana teminatların yanı sıra fırtına, hırsızlık, sel ve su baskınları, cam kırılması, GLKHHKNH ve terör, deprem, enkaz kaldırma masrafları, 3. şahıs mali sorumluluk ise ek teminatlar arasında bulunuyor. Teminatlar kapsamında sigortalı ve sigortacı arasında, belirlenen değer üzerinden anlaşma yapılıyor. Eşyaların değeri belirlenirken aşınma ve eskime payları da göz önünde bulunduruluyor.
Ana ve ek teminatlar ile fiyatlar genellikle değişiklik gösteriyor. Bu nedenle, sigorta sözleşmesi yapmadan önce teminat kapsamları ve fiyatları incelemenizde fayda var.

Yangın Sigortası Avantajları
Temel sigorta çeşitlerinden biri olan yangın sigortası yaptırarak çok sayıda avantaj elde edebilirsiniz.
İster evinize isterseniz de iş yerinize yangın sigortası yaptırarak yangın nedeniyle oluşacak tüm hasarlara karşı bina ve içinde bulunan demirbaş ve eşyalarınızı koruma altına alabilirsiniz.
Yalnızca yangın değil belirlenen ek teminatlarla hırsızlık, deprem, terör gibi durumlara karşı da sigortanızdan yararlanmanız mümkün.
Büyük emek verdiğiniz iş yerlerinizde yangın nedeniyle oluşan maddi hasarları kısa sürede yangın sigortası sayesinde karşılayabilirsiniz.

Bereket Sigorta otel, okul, KOBİ gibi iş yerleri için farklı ana ve ek teminatlarla yangın sigorta paketleri hazırlıyor. Bu paketleri inceleyerek olası yangın tehlikesine karşı bina ve demirbaşlarınızı koruma altına alabilir, avantajlı hizmetlerden yararlanabilirsiniz.

En çok Okunan Haberler

DUYURU

Bereket Sigorta & Bereket Emeklilik ve Hayat A.Ş 2023 Yılı Genel Kurul İlanı

Devamını Oku