Seyahat Sağlık Sigortası Nedir? - Bereket Sigorta ve Emeklilik

Sigorta23.11.2022 08:59:39

Bereket Seyahat Sağlık Sigortası

Yurt dışına yapacağınız seyahatlerde acil durumlar ve sağlık sorunlarıyla karşılaşabilirsiniz. Bereket Seyahat Sağlık Sigortası, bu olumsuz durumlarda tatilinizi ya da seyahatinizi yarıda kesmeden huzurlu ve keyifli geçirmenize yardımcı oluyor.

Seyahat Sağlık Sigortası Nedir?

Seyahat Sağlık Sigortası, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına uygulanan vize işlemleri sırasında talep edilen ve yurt dışı seyahatlerinde ihtiyaç duyabileceğiniz olası tedavi masraflarını belirlenen limitler dahilinde karşılayan sigortadır.

İster tatil için Schengen vizesine başvurmuş olun ister iş seyahatine çıkın, beklenmedik olumsuz durumları dert etmemek adına sigortanızın olması gerekiyor. Karşılaşabileceğiniz riskleri göz önünde bulundurarak Bereket Seyahat Sağlık Sigortası yaptırmak yolculuğa çok daha rahat çıkmanızı sağlayacaktır.

Seyahat Sağlık Sigortası Neden Gereklidir?

Vize alabilmek için konsoloslukların zorunlu olarak yaptırmanızı istediği yurt dışı sağlık sigortasını, vizeye gerek olmayan seyahatlerinizde de almanızı tavsiye ediyoruz. Seyahat Sağlık Sigortası almanın en önemli nedeni olası sağlık problemleri olsa da poliçeniz size bundan çok daha fazlasını sunuyor. Seyahatiniz ya da iş gezinizin iptal olması, aile bireylerinin ölümü ve kaza geçirmesi gibi durumlarda Seyahat Sağlık Sigortası’ndan yararlanabilmeniz mümkün. Acil durumlarda hemen geri dönebilmeniz ya da aile bireylerinizin sizin yanınıza gelebilmesi gibi ulaşım imkanları da sigorta kapsamında değerlendiriliyor.

Seyahat Sağlık Sigortası’ndan Kimler Faydalanabilir?

Bereket Seyahat Sağlık Sigortası’nı 19-65 yaş aralığında bulunan herkes yaptırabiliyor. Yurt dışına yapacağınız seyahatlerde olası riskleri düşünerek yaptıracağınız bu sigortadan yalnızca siz değil aileniz de faydalanabiliyor.

6 ay – 18 yaş aralığında bulunan çocuk ve bebeklerin sigortalı olabilmesi için ebeveynler tarafından sigorta yaptırma şartı aranıyor. Bu şart yerine getirildiği takdirde 18 yaşından küçük çocuklar da sigortalı olabiliyor.

Seyahat Sağlık Sigortası için aranan önemli kriterlerden biri de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak. Daimi olarak Türkiye sınırları içinde ikamet ettiğinize dair resmi bir belge sunarak sigorta işlemlerine başlayabilirsiniz.

Seyahat Sağlık Sigortası Hangi Durumlarda Kullanılır?

Bereket Seyahat Sağlık Sigortası sadece tedavi masraflarınızı karşılamakla kalmıyor, yurt dışında başınıza gelebilecek olası kazalar, ölümler, ulaşım gibi farklı durumları da poliçe kapsamına alıyor;

Kronik hastalıklar dışında seyahatiniz sırasında meydana gelen kaza, yaralanmalar ya da sağlık sorunlarında tedavi masraflarınız maksimum 30.000 euro poliçe limiti dahilinde sigorta tarafından karşılanıyor.

Doktor, ameliyat, hastane ve tıbbi masrafların yanı sıra diş tedavileri de poliçe kapsamında değerlendiriliyor. Maksimum 350 dolar olacak şekilde acil diş müdahalelerinde de sigortanızdan yararlanabilirsiniz.

Tedavi edileceğiniz hastane ya da tıp merkezi uzak bir noktadaysa ulaşım ve nakil sigorta tarafından karşılanıyor. Tedavinin ardından geri dönüşleriniz de yine sigorta tarafından gerçekleştiriliyor.

Sigortalının yurt dışında vefat etmesi durumunda nakil işlemleri de poliçe kapsamında değerlendiriliyor.

Yurt dışında sigortanızdan yararlanmanızı gerektiren her türlü durum için Bereket Seyahat Sağlık Sigortası sınırsız operasyonel destek sunuyor.

Bereket Seyahat Sağlık Sigortası Teminatları

TEMİNAT KAPSAMI

TEMİNAT

Tedavi Masrafları

30.000 EURO

Acil Durum Ulaşımı 

30.000 EURO

Vefat nedeniyle geri dönüş

30.000 EURO

Tıbbi tedaviden sonra geri dönüş 

Ekonomi Sınıf Uçak Bileti

Tıbbi sebeplerden ötürü konaklama uzatımı 

Maksimum 7 Gün

Sigortalının tedavisinden ötürü yakın akraba üyelerinin seyahat etmesi     

Ekonomi Sınıf Uçak Bileti

Bilgi ve Organizasyon Hizmetleri      

Sınırsız Hizmet

Seyahat İptali (mücbir sebep)

Tur Paket'inin % 90'ı ile sınırlıdır

Ferdi Kaza (6 ay - 18 yaş) Ölüm veya maluliyet

2,500 EUR

Ferdi Kaza (19 - 65 yaş) Ölüm veya maluliyet

5,000 EUR

 

 

 

En çok Okunan Haberler

DUYURU

Bereket Sigorta & Bereket Emeklilik ve Hayat A.Ş 2023 Yılı Genel Kurul İlanı

Devamını Oku