Herkesin Bilmesi Gereken Trafik Kuralları - Bereket Sigorta ve Emeklilik

Araç & Sürüş28.11.2023 13:25:00

Sağa Dönüşlerde Yayaya Yol Verin
Trafikte seyir halinde en çok unutulan veya göz ardı edilen kurallardan biri budur. Sağa dönüş olan yollarda karşıdan karşıya bir yaya geçiyor ise öncelik yayanındır.

Yaya Geçitlerinde Yavaşlayın
Yaya geçitleri, ışık bulunmayan yerlerde güvenlik sağlamak amacıyla konulan işaretlerdir. Yavaşlama durumunda başka araçlar korna çalsa dahi siz yaya geçitlerinde yavaşlamayı ihmal etmeyin.

Başka Araçlarla Aranıza Mesafe Koyun
Trafikte seyir halinde, her an her şey yaşanabilmektedir. Bu sebeple her daim kontrolde olmakta fayda var. Özellikle kış aylarında önümüzde bulunan araçla aramızdaki mesafeyi korumak gerekiyor. Trafiğin yoğun olduğu yerlerde aradaki mesafeyi korumak olası bir ani bir duruma karşı önlem almayı sağlamaktadır.

Tek Yönlü Yollarda Tabelalara Bakarak İlerleyin
Her an yaşanabilecek olan kazalara engel olmak ve trafiği kilitlememek adına yön gösterici tabelaları kontrol etmekte fayda var. Arabanın geçmediğini düşündüğünüz bir yola girmeden önce tetikte olun. Unutmayın ki,  en ideal yol, kurallara uyularak gidilen yoldur.

Sadece Gerekli Durumlarda Korna Çalın
Sadece uyarı amaçlı çalınan kornalar bile bazen gereksiz çalınabiliyor ve bu durum trafikte yaşanan stresi arttırabiliyor. Önünüzdeki seyir halinde olan araç arkasına bakmadan ilerliyorsa veya oldukça virajlı bir yolda seyir halindeyseniz korna çalmak önemlidir.

Alkollü Halde Araç Kullanmayın
Alkol kullandıktan sonra direksiyon başına geçmek yapılabilecek en tehlikeli hareketlerden bir tanesidir. Alkol alan sürücü hem kendisinin, hem araçta bulunan başka insanların, hem de trafikteki diğer insanların can sağlığını tehlikeye sokar.

Hız Kurallarına Dikkat Edin, Aşırı Hızdan Kaçının
Hız sınırları Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından belirlenmiştir. Arabanız elbette bu limitten daha yüksek bir hızla da gidebilir ama bu sınırların çizilmesinin bir sebebi vardır. Belirlenen hız sınırlarına uymadığınız takdirde hem cezaya tabi tutulursunuz hem de kazaya sebebiyet vermeniz çok yüksek ihtimaller arasındadır.

Kullandığınız Şeride Dikkat Edin
Birden fazla şeridin bulunduğu yollarda sağ şeritten ilerlemelisiniz. Sol şeritler sollama yapmak veya hızlanmak içindir. Sollamayı yaptıktan sonra tekrar sağ şeride geçmeniz gerekir. Birçok yolda en sağda emniyet şeridi bulunur. Ancak bu emniyet şeritleri acil durumlarda kullanılmak için oldukça önemlidir. 

En çok Okunan Haberler

DUYURU

Bereket Sigorta & Bereket Emeklilik ve Hayat A.Ş 2023 Yılı Genel Kurul İlanı

Devamını Oku