Araç Muayene Randevusu Hakkında Merak Edilenler - Bereket Sigorta ve Emeklilik

Araç & Sürüş28.11.2023 13:25:42

Araç Muayene Randevusu Hakkında Merak Edilenler

Araç muayenesi konusu bütün araç sahiplerinin ortak sorumluluğu olduğu gibi, çokça da kafa kurcalayan bir konu. Araç muayenesi öncesinde araç muayene süreçlerinden habersiz olan araç sahiplerinin randevu almak için telaş yaşadıklarını biliyoruz. Asıl sorun muayene süresini takip etmemek, randevuyu son güne bırakmak ve bunun telaşını yaşamaktır. Araç muayene randevusu hakkında merak edilenleri bu yazımızda kısaca ele alacağız.

Muayene tarihinden önce araç muayenesi yapılabilir mi?

Evet. Randevu alarak son günü beklemeden de aracınızın muayenesini yaptırabilirsiniz. Bir sonraki muayene tarihi bu tarih üzerinden hesaplanacaktır.

Aracımın muayene işlemlerini bir başkası yapabilir mi?

Aracı muayene istasyonuna araç sahibi götürmek zorunda değildir.  Muayene istasyonuna ruhsat sahibi dışında biri aracı bırakabilir ancak araç teslimi ruhsat sahibine yapılır. Araç muayenesini yaptıracak kişinin 18 yaşından büyük olması gerekir.

Muayene yaptıracak olan kişi 30 gün içinde birden fazla aracın muayenesini yaptıracaksa, ruhsat sahibinden vekalet alması gerekir. 30 günlük süreç geçtikten sonra bir başkasının aracını muayene ettirmekte bir sıkıntı yaşanmaz.

Şirket çalışanları şirket tarafından kendilerine tahsis edilmiş olan aracın muayenesini yaptıracaksa, şirket tarafından vekalet yazısı almalı, şirket ortağı ise imza beyannamesi ve kaşesi ile muayene istasyonunda bulunmalıdır.

Araç muayene prosedürü nedir?

Aracınızın periyodik bakımı yapılırken dikkat edilen hususlar; araç tanımı ve araç ruhsat bilgileridir. Direksiyon sistemi, aydınlatma sistemi, jantlar ve lastikler ve fren sistemi kontrol edildikten sonra aracın görüş şartları, gürültü kirliliği yapıp yapmadığı gibi kontroller yapılarak tüm parçaları kontrolden geçirilir. Muayene ücreti peşin olarak yapılır. Kredi kartıyla ödeme gibi bir uygulama bulunmamaktadır.

LPG’li araç muayene prosedürü nasıldır?

LPG’li araçlarda tankın bulunduğu yer, sızdırmazlığı, sisteminin ve tüm ünitelerinin sorunsuz çalışıp çalışmadığı kontrol edilir. Tüm bağlantı parçalarının egzoz ve ısı kaynaklarından en az 10 cm uzakta olması gerekir. Tankın egzoz sistemine yakın olması muayene sırasında ağır kusur olarak belirtilir.

Araç randevusunda gecikme cezası ne kadardır?

Aracınızı muayene ettirmeniz gereken tarihi geçirdiğinizde her 30 gün için muayene ücreti üzerinden %5 oranında bir faiz uygulanır. Aracınızın muayeneden geçememe durumunda 30 gün içinde ikinci kez muayeneye gelmek muayene tekrarı sayıldığı için ekstra ücret tahsil edilmez.

Araç muayenesi yaptırmak için Trafik Sigortası yaptırmak zorunda mıyım?

Evet, aracınızı muayene ettirebilmek için trafik sigortası yaptırmış olmanız gerekir. 

En çok Okunan Haberler

DUYURU

Bereket Sigorta & Bereket Emeklilik ve Hayat A.Ş Genel Kurul İlanı

Devamını Oku