Hasar Kaydı Sorgulama Hakkında Merak Edilenler - Bereket Sigorta ve Emeklilik

Hasar21.09.2022 13:19:34

Hasar kaydı sorgusu, kaza durumları söz konusu olduğunda en çok merak edilen detayların başında gelir. Bir aracın elden çıkarılma ya da satın alınma durumlarında; aracın geçmişini bilmek, kaza ve hasar kayıtlarına ulaşabilmek büyük önem taşır. Bu sebeple araç almak isteyenlerin merak ettikleri hasar kaydı sorgulama konusunda aklınıza takılabilecek noktaları detaylıca ele aldık.

Hasar kaydı sorgulamasını nereden yapabilirim?
Satın almak istediğiniz aracın hasar kaydı sorgusunu Tramer üzerinden yapabilirsiniz. Tramer, yani Trafik Sigortaları Birliği Merkezi kurumunun veri bankasında, bir araç hakkında her türlü bilgiye ulaşmak mümkündür.

Tramer üzerinden hasar kaydı sorgusu dışında aynı zamanda;
 
  • Mağdur bilgileri sorgusu,
  • Trafik poliçesi sorgusu,
  • Araç kasko poliçesi sorgusu,
  • Eksper raporu sorgusu,
  • Kaza tespit tutanağı sorgusu gibi işlemleri yapabilir ve merak ettiğiniz bilgiye ulaşabilirsiniz.
 
Hasar kaydı sorgulaması nasıl yapılır?

Hasar kaydı sorgulaması yaparken SMS ile, çağrı merkezini arayarak ya da internet sitesi üzerinden bilgiye ulaşma ve sorgulama yapma şansına sahipsiniz.

SMS yoluyla aracın hasar sorgusunu yapmak için araç plakasını 5664 numarasına göndermeniz gerekir.  Aracın plakasının değişmiş olmasının bir önemi yoktur.; hasar kaydı cep telefonunuza SMS olarak gelecektir.
 
Kaza sonrası araçta değişen parça olup olmadığını öğrenebilmek içine Eksper Raporu sorgusu yapmanız gerekir. ERP sorgusu yapabilmek için PARCA boşluk PLAKA boşluk HASAR TARIHI yazıp 5664 numarasına SMS gönderebilirsiniz. ERP dökümü cep telefonunuza SMS olarak gelecektir.

Hasar kaydı sorgusunu şasi numarası kullanarak gerçekleştirmek için 5664 numarasına HASAR boşluk S boşluk ŞASİ NUMARASI yazarak gönderebilirsiniz. Hasar kaydı raporu telefonunuza SMS olarak gelecektir.

SMS sorgusu dışında 11890 Alo Hasar çağrı merkezi numarasını arayarak  sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Kaza tespit tutanağı sorgusu nasıl yapılır?
Yukarıdaki seçeneklerden biri ile kaza sorgulaması yapmak da mümkündür. SMS ile sorgu yapmak isteseniz KTT boşluk PLAKA yazarak 5664 numarasına gönderebilirsiniz. Kazaya karışanların kusur oranları telefonunuza SMS olarak gelecektir.

T.C. Kimlik Numarası ile kaza tespit tutanağı sorgusu yapmak için KTT boşluk TC Kimlik No. yazıp 5664 numarasına gönderebilirsiniz. Dökümler yine SMS yoluyla size iletilecektir.

Tutanak sorgulama yaptığınızda trafik kazasına karışanların kaza sonrası kendi araçlarında tuttuğu Kaza Tespit Tutanağı (KTT) bilgilerinin esas alındığını unutmamanız gerekir. Polis ve jandarma birimleri tarafından tutulmuş kaza tutanakları bu sorgulamalarla öğrenilememektedir.

En çok Okunan Haberler

DUYURU

Bereket Sigorta & Bereket Emeklilik ve Hayat A.Ş 2023 Yılı Genel Kurul İlanı

Devamını Oku