Bireysel Emeklilik Sistemi Nedir? - Bereket Sigorta ve Emeklilik

Emeklilik23.12.2022 21:26:49
Bireysel Emeklilik
Bugün sahip olduğunuz yaşam standartlarına emeklilik döneminde de sahip olabilmek için yapılabilecek hamlelerden biri Bireysel Emeklilik Sistemi’ne geçmektir. Çalışma koşullarınız ne olursa olsun, sayısız avantaja sahip olan Bireysel Emeklilik’le geleceğinizi bugünden güvence altına alabilirsiniz.
Milyonlarca kişinin katılımcısı olduğu BES hakkında tüm merak ettiklerinizi buradan öğrenebilir, Bereket Emeklilik’le emeklilik planınızı hemen yapmaya başlayabilirsiniz.

Bireysel Emeklilik Sistemi Nedir?
Bir tasarruf ve yatırım sistemi olan Bireysel Emeklilik; düzenli birikim yapmayı sağlayan ve bu sistemle bireylerin emekliliklerinde de rahat etmelerini mümkün kılan bir sistemdir. Gönüllü katılıma dayalı Bireysel Emeklilik Sistemi; yaptığınız ödemelerle hem düzenli tasarruf etmenizi sağlar hem de emeklilikte yaşam standartlarınızı korumayı mümkün kılar.
1 Ocak 2013’te başlayan yeni BES döneminde artan devlet katkısı sayesinde katılımcılar daha avantajı hale gelmiştir.

Neden Bireysel Emeklilik Sistemi’ne Dahil Olmalısınız?
Sosyal güvenlik sisteminin alternatifi değil tamamlayıcısı olan Bireysel Emeklilik, katılımcıların emekliliklerinde çok daha rahat bir hayat yaşamasına olanak sağlar.
Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan alacağınız maaş emeklilikte ihtiyaçlarınızı karşılamak için yeterli olmayabilir. Zorunlu güvenlik sisteminin tamamlayıcısı olan BES sayesinde emekliliğinizde ek gelire sahip olursunuz. Bu nedenle, herkese açık olan Bireysel Emeklilik Sistemi’ne dahil olarak tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek geliri elde edebilirsiniz.

Bireysel Emeklilikten Kimler Yararlanabilir?
Gönüllülük esasına dayalı Bireysel Emeklilik Sistemi’nin en önemli avantajlarından biri 18 yaşını dolduran herkesin bu sistemden faydalanabilmesidir. Bu sayede, sosyal güvenlik sistemine dahil olmayan bireyler de geleceklerini güvence altına alabilmektedir.

Bireysel Emeklilik’te biriken yatırımınıza sahip olmak için; en az 10 yıl sistemde kalmak ve 56 yaşını doldurmuş olmak gerekmektedir.

Bireysel Emeklilik Sisteminin (BES) Avantajları
Bireysel Emeklilik Sistemi yalnızca birikim yapmak amacıyla değil yatırım amacıyla da kullanılır. BES, başka hiçbir fonda bulamayacağınız yatırım avantajları sunar.

%30 Devlet Katkısı
Diğer yatırım fonlarında bulamayacağınız katkıya Bireysel Emeklilik Sistemi sayesinde sahip olabilirsiniz. Hiçbir yatırım aracında bulunmayan %30 katkı devlet tarafından sağlanır. Her ödeme için alacağınız bu katkı sayesinde yatırımınızı kısa sürede artırabilirsiniz.

Devlet katkısı aylık güncel asgari ücretin %30’udur.

Katkı Payınızı Kendiniz Belirleyin
Gönüllü olarak katılabileceğiniz BES’in bir avantajı da sisteme düzenli aktarılacak tutara katılımcıların kendilerinin karar verebilmesidir. Bireysel Emeklilik katkı payınızı çalışma durumunuza ve ödeme gücünüze göre kendiniz planlayabilirsiniz.

Bireysel Emeklilik Sistemi, katılımcıların maddi durumlarının sabit olmadığını da göz önünde bulundurduğu için bütçenizin yetmediği dönemlerde isterseniz ödemelerinizi durdurabilirsiniz.

Bereket Emeklilik farklı ödeme koşullarınızı düşünerek sizin için en doğru planı oluşturur. Buradan emeklilik planlarını inceleyerek kendiniz için en doğru bireysel emeklilik planına karar verebilirsiniz.

Ödeme Periyodlarına Siz Karar Verin
Tıpkı katkı payı gibi ödeme zamanlarınızı da kendiniz belirleyebilirsiniz. 1 aylık, 3 aylık, 6 aylık ya da senelik periyodlarda Bireysel Emeklilik Sistemi’ne ödeme yapmak mümkündür. Ödeme periyodunuzu değiştirmek isterseniz tekrar planlama yapabilir ve ödeme zamanlarınızı güncelleyebilirsiniz.

Hem aylık hem de yıllık ödemelerde %30 devlet katkısı devam etmektedir.

Güvenli ve Şeffaf Sistemde Biriktirin
Bireysel Emeklilik Sistemi’nin şeffaf ve güvenilir olması, katılımcıların sıklıkla birikim ve yatırım için bu sistemi tercih etme nedenlerinin başında gelir. BES üzerinde gerçekleştirilen tüm faaliyetler Hazine Müsteşarlığı ve devlet kurumları tarafından denetlenir. Bir başka deyişle, birikimlerinizin tümü devlet güvencesi altında tutulur.

Yatırım Fonlarınızı Profesyoneller Yönetsin
Tercih ettiğiniz yatırım fonları profesyoneller tarafından yönetildiği için en iyi hedefleri elde etmeniz sağlanır. Alanında uzman kişilerin derinlemesine yaptığı araştırmalar sonucunda en doğru getirileri elde edebilirsiniz.

Rahat ve Mutlu Bir Emeklilik
Bereket Emeklilik, huzurlu ve mutlu bir emeklilik geçirmeniz için şimdiden planlama yapmanıza yardımcı olur. Geleceğinizi güvence altına almak ve bugünün standartlarına ileride de sahip olabilmek için vakit kaybetmeden Bireysel Emeklilik Sistemi’ne dahil olabilirsiniz.

En çok Okunan Haberler

DUYURU

Bereket Sigorta & Bereket Emeklilik ve Hayat A.Ş 2023 Yılı Genel Kurul İlanı

Devamını Oku