DASK Adres Kodu Sorgulama İşlemi Nasıl Gerçekleştirilir?

Sigorta23.01.2023 11:58:42

 

DASK Adres Kodu Sorgulama İşlemi Nasıl Gerçekleştirilir?

Depreme karşı alınan tedbirlerin başında Zorunlu Deprem Sigortası yaptırmak gelmektedir. DASK olarak da bilinen bu sigortayı yaptırdıktan sonra belirli bilgilerin bazı resmi kurumlara bildirilmesi gerekmektedir. DASK adres kodu da bildirilmesi zorunlu bilgiler arasındadır.10 haneli bir numaradan oluşan DASK adres kodu, ülke sınırları içinde yer alan tüm konutların sahip olduğu özel bir koddur. 1 Mart 2003 tarihinden itibaren yaptırılması zorunlu hale gelen deprem sigortasında bulunan bu bilginin ilgili kurumlara bildirilmesi şarttır.

DASK adres kodunu araştıranlar sıklıkla UAVT terimiyle de karşılaşmaktadır. "UAVT nedir?" sorusunun cevabı ise bizi doğrudan Ulusal Adres Veri Tabanı’na götürecektir. Her konutun kimlik bilgilerinin saklandığı bu taban, DASK adres kodunun da muhafaza edildiği yerdir.

DASK Neden Önemlidir?

Zorunlu Deprem Sigortası'nda görülen DASK adres kodu, sigorta poliçelerinin çok daha hızlı ve güvenli bir şekilde hazırlanmasına yardımcı olmaktadır. Konut sahiplerinin mülkleri hakkında yanlış bilgi vermesini önleyen adres kodu ile eksik ya da hatalı bilgilerin oluşması önlenmektedir. Bu sayede hatalı poliçeler en aza indirilir. Birden fazla konut sahibi olanların adres karışıklığı yaşamaması da DASK adresi kodunun avantajları arasındadır. Sigorta poliçesinde geçen birden fazla adrese, adres kodu ile birlikte kolaylıkla erişilebilmektedir. DASK adres kodu, poliçe kapsamında verilen hizmetlerin doğru adrese ulaşmasına yardımcı olmaktadır. DASK adres kodunun bir önemi de konut sahibi kişilerin Zorunlu Deprem sigortası yaptırıp yaptırmadığı konusunda kolay takip sağlamasıdır.

DASK Adres Kodu Nasıl Sorgulanır?

DASK adres kodu sorgulama için birden fazla yol bulunmaktadır:

      Nüfus Genel Müdürlüğü,

      E-devlet,

      Muhtarlık, nüfus müdürlükleri ya da belediyeler,

      Doğal Afet Sigortaları Kurumu web sitesi, DASK adres kodunun sorgulanması adına önemli alternatiflerdir.

Adres kodunun sorgulanabilmesi için konut sahiplerinin bağlı olduğu il, ilçe ve mahalle bilgilerine ihtiyaç duyulmaktadır. Bu noktada, konut sahiplerinin karşılarına gelen listeden kendi konutlarını bularak bina kodlarını öğrenmeleri gerekmektedir. Bina kodunun ardından kapı numarası da eklenerek DASK adres koduna ulaşılmaktadır. Toplamda birkaç dakika süren bu işlemlerin ardından hızlı bir şekilde adres kodu öğrenilebilmektedir.

DASK Adres Kodu Sorgulamanın Sağladığı Avantajlar

Zorunlu deprem sigortası içinde ele alınan adres kodu sorgulama, konut sahiplerine çok sayıda avantaj sağlamaktadır. Bu avantajları şu şekilde sıralayabiliriz:

   DASK adres kodu ile deprem sigorta poliçeleri çok daha kolay hazırlanmaktadır. Hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirilen işlemlerde hata payı da minimuma indirilmektedir.

      Poliçe hazırlamanın yanı sıra poliçe yenileme sırasında da DASK adres kodu büyük kolaylık sağlamaktadır. Konut sahipleri, sigorta poliçelerini yenilerken indirim ve avantajlardan yararlanmaktadır.

      1 Mart 2003 tarihinden itibaren zorunlu hale getirilen deprem sigortasını yaptırmayan konut sahipleri daha kolay tespit edilmektedir.

      Adres kodunun sağladığı en önemli avantajlardan biri deprem sonrası kendini göstermektedir. DASK adres kodu ile depremden sonra konut sahiplerinin iletişim ve adres bilgilerine ulaşım kolaylaşmıştır. Zorunlu deprem sigortası kapsamında verilen hizmetler konut sahiplerine hızlı ve kolay bir şekilde ulaştırılmaktadır.

 

 

En çok Okunan Haberler

DUYURU

Bereket Sigorta & Bereket Emeklilik ve Hayat A.Ş Genel Kurul İlanı

Devamını Oku