Araç Çizik Giderici Tavsiyeleri

Araç & Sürüş25.03.2023 07:58:36

 

Araç Çizik Giderici Tavsiyeleri

Kazalar, park etme hataları ve başka problemlerden dolayı araçlar üzerinde çizikler oluşmaktadır. Araç üzerinde oluşan çizikler, zamanla kaportanın çürümesine yol açabilmektedir. Hem aracın güzelliği hem de bakımı açısından araç sahipleri, bu çizikleri gidermek istemektedir. Aracınızın üzerinde bir çizik gördüğünüz zaman tırnağınızla çizilmiş bölgeyi yoklayarak çiziğin yüzeysel olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

Araç Çizik Giderici Ürünler

Araç çizik giderici ürünler, çeşitlilik arz etmektedir. Araç üzerindeki çiziğin derinliği ve yapısı doğrultusunda farklı çizik giderici ürünler kullanılmaktadır. Bu ürünler arasında bulunan araba çizik giderici sprey, pratik bir kullanıma sahiptir. Temizlenen yüzeye püskürtülerek kullanılmaktadır.

Araba camı çizik giderici, cam çiziklerinde tercih edilmektedir ve başarılı sonuçlar elde etmenizi sağlamaktadır. Araba çizik giderici kalem, hafif çiziklerin giderilmesinde kullanılmaktadır. Kalemi kullanırken uygulama yapılacak yüzeyin temizliği kadar araçla uyumlu olabilecek doğru rengin tespiti de önem taşımaktadır. Araba derin çizik giderici ve çizik giderme dolgu macunu, genellikle ustalar tarafından araca uygulanır ve oldukça başarılı sonuçlar verir.

Araç Çizik Giderici Alternatif Yöntemleri

Araba çizik giderici alternatif yöntemleri arasında en yaygın olanları çizik giderme dolgu macunu kullanama ve pasta cila uygulaması, aracı çizik giderici ürünlerle silme ve derin çizikler için aracı boyama bulunmaktadır. Yüzeysel çizikleri, bu yöntemlerle giderebilirsiniz. Ancak derin çiziklerin ustalara teslim edilmesi daha iyi sonuçlar alınmasını sağlamaktadır.

Araçtaki Çizikler Nasıl Giderilir?

Çizikleri belirlemeden önce aracın iyice yıkanması ve kurulanması önem taşımaktadır. Çizik çok derin değilse uygun renkli çizik giderici kalemlerle bu çizikleri kapatabilirsiniz. Kalemleri kullanırken çizik alanın dışına taşırmamaya özen göstermelisiniz. Aksi takdirde boya kaporta üzerinde iz bırakmaktadır. Yine yüzeysel çizikler için pasta cila ya da dolgu macunu kullanabilirsiniz. Pasta cila kullanmadan önce yüzeyi hafifçe zımparalayarak düz bir zemin oluşturmanız gerekmektedir. Pasta cilanın sürüldüğü alana iyice yayılması önem taşımaktadır. Bu amaçla cila makinesi kullanabilirsiniz. Dolgu macununu ise temiz, yumuşak bir mikrofiber kumaşa sürerek, dairesel hareketlerle kaportaya uygulanabilir. Kısa aralar vererek aynı işlemi birkaç kez yapabilirsiniz.

Piyasada satılan araba çizik giderici ürünler içinden seçtiğiniz sıvıyı da yüzeysel çizikleri gidermek için kullanabilirsiniz. İşleme başlamadan önce araç yüzeyinin temiz ve kuru olduğundan emin olmalısınız. Ürünü yumuşak ve tüy bırakmayan kumaş üzerine eşit şekilde dökün ve hafif basınçlı dairesel hareketlerle çizilmiş yüzeye uygulayın. Aynı işlemi iki ya da üç kez tekrarlayın.

Daha derin yüzeylerin boyanması işleminde; yine yüzey temizliği önem taşımaktadır. Yıkanmış ve kurutulmuş yerin, evvela zımparalanması gerekmektedir. Ardından, tercihen püskürtme boya ile bu alan iyice kaplanmaktadır. Beş on dakika beklendikten sonra, aynı işlem tekrarlanır. Aracın boyası ile aynı renk tonu yakalayınca boyama işlemini bitirmelisiniz. Boya kuruduktan sonra kaliteli bir cila ile boyalı bölgeyi cilalamanız gerekmektedir. Cila işlemini uygularken temiz ve tüy bırakmayan mikrofiber ya da benzeri bir kumaş kullanmanız önerilmektedir. Derin çiziklerin giderilmesi işlemi daha zahmetli ve maharet gerektirdiği için, ustalar tarafından yapılması daha başarılı sonuçlar elde edilmesini sağlamaktadır. 


BLOG

İlgili Yazılar

En çok Okunan Haberler

DUYURU

Bereket Sigorta & Bereket Emeklilik ve Hayat A.Ş 2023 Yılı Genel Kurul İlanı

Devamını Oku