Dünyanın En Ucuz Şehirleri

Yaşam27.05.2023 11:06:40

 

Dünyanın En Ucuz Şehirleri

Seyahat etmek yeni insanlar, kültürler ve tatlar tanımak için harika fırsattır ama her zaman işler planlandığı gibi yolunda gitmez. Çoğu zaman kendinizi gezinin keyfini çıkarmak yerine, sürekli bütçe hesabı yaparken bulabilirsiniz. Bu da neredeyse günlerin tamamını deyim yerindeyse hevesiniz kursağınızda kalarak geçirmeye neden olur. Eğer siz de bütçenizi sarsacak yüksek otel fiyatlarından, ulaşım, yaşam koşullarının pahalı olmasından sıkılıp yeni yerleri rahatça keşfedemediğinizi düşünüyorsanız, dünyanın en ucuz tatil şehirlerine göz atmalısınız.

Ucuz Şehirlerin Avantajları

Seyahat ederken ucuz şehirlere gitmenin birçok avantajı olmaktadır. Bu avantajlar arasında tabii ki en önemlisi kara kara düşünmek zorunda kalmadan rahatça harcama yapabilmektir. Ucuz şehirler pahalı şehirlerde yaşayacağınız birçok şeyin aynısını, üstelik çok daha ucuz bir fiyata yaşama imkanı sunar. Yaşam koşulları bütçenizi sarsmayacak bir şehirde, oldukça makul fiyatlarda oteller bulmak ve az bir fiyata araç kiralayarak kendi keyfinize göre gezmek gibi fırsatlara sahip olursunuz. Kiraladığınız araç sayesinde özgürce gezebilir ve bulunduğunuz şehrin en güzel yerlerine konforlu bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Ukrayna'nın Başkenti Kiev

Muhteşem bir tatili ve seyahat deneyimini Kiev'de oldukça ucuza getirebilirsiniz. Kiev şehri uygun konaklama seçenekleri sayesinde size biraz daha uzun tatil planlama fırsatı sunabilir. Kiev'de uzunca bir tatil planlayarak, tarihi bir deneyim hissettiren sokaklarında doya doya gezebilir ve Ukrayna'nın geleneksel lezzetlerinin tadına bakabilirsiniz. Üstelik Ukrayna, gezmek isteyen Türk vatandaşlarına pasaporta gerek duymadan, sadece kimlikle giriş imkanı sunmaktadır. Yani ucuza bir seyahat planı yapanlardansanız, Ukrayna'nın başkenti Kiev'i ve hatta Lviv ve Odessa gibi diğer kentlerini de seyahat rotanıza eklemeyi kesinlikle düşünmelisiniz.

En Güzel Seçeneklerden Bir Diğeri İse Belgrad!

Birçok Avrupa kentine nazaran Belgrad'da euro kullanılmaması, ucuz tatil planı yaparken bu şehri seçmek için geçerli nedenlerden sadece bir tanesi olabilir. Kent Türk Lirası karşısında neredeyse yarı yarıya değersiz olan Sırp Dinarı (RSD) kullanmaktadır. Bu sebeple Belgrad Avrupa’nın en ucuz şehirleri arasında güzel bir yere sahip. Belgrad'da ucuz ulaşım, konaklama gibi en temel ihtiyaçların dışında, gayet iddialı bir gece hayatına da çok uygun fiyatlarla dahil olabilirsiniz. Aynı zamanda, hediyelik eşyalar almak isteyenler, Knesmihailova caddesinde biraz tur atarak aradığını kolayca bulabilir.

Üstelik 90 gün kalmayı düşünmüyorsanız, vizesiz bir şekilde ve gayet ucuza Belgrad'ı gezebilirsiniz.

Biraz Daha Uzaklaşmak İsteyenler İçin Vientiane!

Avrupa'dan uzaklaşmak ve doğunun muhteşem kültürünü tanımak için Laos'un başkenti Vientiane'yi kesinlikle görmelisiniz. Vientiane, ulusun bağımsızlığını simgelemek için yapılmış zafer anıtı ve bir sürü dini tapınaklar ile büyüleyici ihtişama sahip. Vientiane, bu büyüleyici ve kendine has yapıtlarının dışında harika doğası ve etkileyici kültürüyle de gayet dolu bir tatil seçeneği olarak değerlendirilebilir. Etkileyici bir kültürle tanışmak isteyenler için Vientiane harika bir seçenek olacaktır.


BLOG

İlgili Yazılar

En çok Okunan Haberler

DUYURU

Bereket Sigorta & Bereket Emeklilik ve Hayat A.Ş 2023 Yılı Genel Kurul İlanı

Devamını Oku